петък, 5 август 2011 г.

Спас Стамболийски и странните му "размисли"

Безкасовата отстъпка от ДДС - кой печели и кой губи?

Вече изразих мнението си за избора на др. банкер Дянков отностно мераците му да пълни джобовете на новите аристократи.
Но виждам, че други автори със сходно на моето мнение се опитват да налагат едни пропагандни идеи угодни на всеки мързелив хрантутник.

Например:
Трябва да се разбере веднъж за винаги, че престъпленията срещу фиска са престъпления срещу националната сигурност и трябва да се третират като такива.

Едва ли някой от нас си спомня кога за последен път е получил касова бележка, когато е пазарувал на откритите пазари или е плащал на бръснаря или хамалите. Именно там трябва да се търси решение - как всеки, които извършва един или друг вид услуга или продава стоки да декларира това пред държавата.

Ако всеки търговец има касов апарат, дори има смисъл ДДС да бъде увеличено от една страна, като в същото време подоходният данък и корпоративният могат да претърпят корекция надолу.

Този "автор" явно е привърженик на олигархичната идеология, в която държавата и институциите и се поставят НАД личното щастие и развитие на гражданите, които съставляват обществото...
Много ми е интересно, как босия и гладния ще бъде враг на националната сигурност?
Има само един начин - да изразява недоволството си и да се бори с тези, които го лъжат и ограбват.
И налагането на данъци върху нищото са перфектният начин да се смачка този гражданин.

ДДС и акцизите са основният инструмент за задържане на ниски доходи сред гражданите. Същата функция играе и плоският данък.
Защото, едно е да се вземат 20 лева от някой който взима 200 и той да остане да се оправя със 180 друго е да се вземат 2000 от някой който взима 20 000, тогава той ще живее със 18 000 на месец.
Нима националната сигурност ще спечели много от тези 20 лева?
Едва ли, но със сегурност този със 180-те лева ще мизерства повече и ще бъде смачкан допълнително. А смачканите хора са послушни.

Ето това иска Спас Стамболийски
Смачкани и неуки хора, които да му четат простотиите в парцалите за пише.....

Олигархията винаги намира начин да купува драскачи, които да вменяват на гражданите вини и омраза. Това е единственият начин те да задържат статуквото. Начина се нарича измама. А е измама, защото се подменят истинските и обективно обусловените реалности в живота с добре звучащи фалшифи идеи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар