петък, 6 януари 2012 г.

Умря циганката и се роди медията

Новата година ми поднесе една неприятна изненада.
Поредното разочарование от така наречените български интелектуалци.
Преди време бях писал за Калин Терзийски.
Приемах го положително и му се радвах, като на един от малцината успяли да се съхранят.
Уви днес попаднах на едно негово интервю от фрогнюз и "препечатано" в кафенето - http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=21729377
Като бях малък имаше един расистки израз, който се употребяваше за някой, който обичаше да се хвали пред другите.

"Умря циганката, която те хвалеше."

Днес във век на електронни медии и професионален ПиАр тази фраза е отдавна отминал анахронизъм, когато в затънтените села, провинциалните бабаити са си имали циганка, която да ги хвали и изгражда положителен образ сред съселяните си.

Днес някогашните момчета яли свинска мас на самун хляб и тичащи със скъсани гуменки си имат медии.
Медии, които ги хвалят от сутрин до вечер. Хвалби заели цялото електронно време на лошия матрЯл между чорбата на Лео та до дълбокомислените мънканици на Али Ръза. От изчерпания Звездев та до Венета Отчайкова.

Но дори и това не е достатъчно.
За някой трезвомислещи и мнителни индивиди (най-лошия матрЯл разбираш ли) му трябва нещо тежка категория. Нещо на което му има доверие, нещо утвърдило се като откровен интелектуалец - нещо като Калин Терзийски.

Защо бе Калине, защо говориш такива глупости?

Има и хора, които ми харесват, като Бойко Борисов например. Той определено не е станал премиер заради пари, а заради огромната си амбиция да остане в историята, но не в лошия смисъл. Затова считам, че определено е човек, който има положително влияние в политиката.

Той не бил станал премиер заради парите. Може да не е заради парите, но със сигурност е станал заради мегаломанския му егоценризам.
Ти Калине, като си завършил психиатрия не си ли учил, кое поражда подобен егоценризъм?
И не си ли се замилял, че този егоценризъм е нож с две остриета и ако днес прави неща, които според теб са добри утре може да прави със същата сила неща, които би определил като ужасни?
Нима не знаеш приказката, че пътят към ада е постлан с добри намерения (и много нови магистрали)?
Калине, "иди и виж"! Отиди в НАП и виж колко са фалиралите от средната класа (бог да я прости!)
"Иди и ВИЖ" е съветски филм за войната, днес това същото се случва с всеки бизнес, който само поднася на държавната трапеза но няма достъп на нея през някой чиновник назначен от този на който симпатизираш.
ИДИ И ВИЖ Калине!
ИДИ И ВИЖ!


Или пък тази глупост Калине:
При социализма човек се бори с хищните си желания, за да насочи усилията си към обществото. В България не се получи, защото имаше външна намеса в изграждането на човека и на обществото.
Не беше ли писал ти за един хищен индивид, почерпил твой приятел с цел да се измъкне с хищния си нрав от свинарника обграден с бодлива тел?
Що за малоумни изводи са това за социализъма - бил се провалил защото имало външна намеса.
Ама той самия социализъм си беше външна намеса и съсипа най-големите добродетели на българсия народ, като трудолюбие, постоянство, спестовност, почтенност, родолюбие?
Нима този същия социализъм не съсипа идеите и посланията на Ботев, Левски и Вазов? И ти го приемаш за нещо хубаво.
Нима този същия социализъм не изби цвета на нацията - включително много интелектуалци, на които ти със сигурност би се поклонил.
Ех, Калине, Калине....
И ти ли Калине????

Няма коментари:

Публикуване на коментар