сряда, 26 октомври 2011 г.

Добре дошли в ЕСРБ или какво няма да се случи след 30 октомври

Преди 2-3 седмици, в разгара на кандидатпрезидентската кампания с предизвестен победител, същия обяви:
създаването на съвети за различни сфери към президента
БКП са останали в потрес, защото "десен" кандидат им открадва под носа една исконно комунистическа идея - Република на Съветите!
България е страна на неограничените парадокси... И е пределно ясно, че скоро ще се нарича под сурдинка - Европейска Съветска Република България!
Този невероятен сънтимент към живковизма е просто патологичен!
Но да не бъдем гнусни хейтъри а да се опитаме да погледнем от положителната страна на предложението.
А то е - президента да назначи едни отговорни и според някой (разбирай връзките) кадри за да излизат с предложения за решаване на проблеми - т.е. да правят ПОЛИТИКА!
Логично, все пак това е работата на политиците - да правят политика... Ти да видиш, сякаш са решили да започнат да си вършат работата за която са избрани, назначени и оправомощни!
Но!
Винаги има едно НО!
ЗА наше гласоподавателно съжаление...
Никой политик не закача свещенната крава на затворените врати.
А точно тя е проблема от 22 години (за преди това е ясно бяхме НРБ) - как се взимат решенията, кой ги предлага, с кой ги обсъжда, кой решава и кой носи отговорността!
И тъй, като тези съвети ще работят зад дебелите врати на президентството, ние всички зрители и гласоподаватели ще трябва да се задоволим само с имената на съветите, участниците и бюджетите им които ще трябва да платим за наша сметка!

Пак станах хейтър....
За това да завърша с предложението, което така или иначе няма да се случи след 30 октомври 2011
Президента да организира по електронен път всички, които желаят да предлагат съвети, да е ясно кои са, кой предлага съветите, да се дава оценка от останалите и да се взима решение с електронен вот!
Като да бъде ясно, кой е бил за и кой против!
Та да е ясно и кой носи отговорността!
И да няма после размахвания на стенограми!

И, на Първанов стенограмите да се разсекретят до една (с изключение на тези, касаеши срещите с европйските посланници, които би трябвало да са ни съюзници)
Това също няма да се случи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар