събота, 15 октомври 2011 г.

Хейтъри или Сирени, избора е ваш...

Попаднах на един "интересен" блог на една съвременна Сирена.
Усмихната ми дава 3 съвета
кога да не пишете в блога си
За да ви спестя прескачане на страниците ще ви поставя тук сладките песни, които е изпяла:

не пиши в блога си ако си кисел, ако ти е криво – рискуваш написаното да е хейтърско, ако е само едно – ок, но ако са цяла поредица – никак не е добре. ако блогът е фирменият – още по-зле …;
не пиши в блога си ако нямаш за какво да пишеш – да пишеш само защото трябва да пишеш е глупаво и ще докара безсмислен пост, който няма да е интересен на никого, по-добре отложи или помисли за тема;
не пиши в блога си ако нямаш време – дори и малкият блог-пост изисква време, ако имаш само няколко минути по-добре започни, но запиши в чернова и довърши когато имаш достатъчно време не само да напишеш, но и да изчетеш и коригираш написаното.
при сички случаи когато пишеш бъди спокоен, вдъхновен, усмихнат и с идеи, иначе не става
Усмихнатата Сирена със сигурност знае, че когато срещу един добронамерен, почтен и всеотдаен човек има планина от глупаци със сигурност няма да стане!
Ще дам пример за едно доста хейтърско изказване:

Васил Левски до Каравелов:
"...Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливия казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките..."

Ако беше съвременичка на подобен хейтър със сигурност нашата Сирена не би се страснала за своята си чепка. Логично е някак си, след като нямаш чепка ....
За това ви съветва да станете като нея - да използвате глупаците а не да се борите с тях.
Хитро нали? Но на каква цена? Ако се замислите, може и да ви настръхнат косите. Най-безобидното което ще създадете е обществена шизофрения (обществото си създава два свята - един за пред хората а друг за пред себе си). Разбира се последното е патология, която кореспондира на 100% с всичко което ни заобикаля и от което се оплакваме ежедневно!
И в края на краищата разбираме, че колкото и положително да пишем и говорим, си плуваме в екстременти.....

Ще кажете - ама защо го пишеш това....
Ти си мега хейтър
Причината за която пиша това е преди всичко тяхното участие в усвояване на парите от властта:

В ABC Design вече 13 години успешно създаваме качествени и хубави уеб сайтове и имаме богат опит с държавните ведомства. Гордеем се с проектите си за Столична община, Комисия за регулиране на съобщенията, Комисия за защита на личните данни, Община Враца, БАУРЧР, различни асоцииации, сдружения и много други.
Кажете ми, кой от консуматорите на парите от НАШИТЕ данъци не би пял положителни и преспивни песни?

Може би си казвате - ами то може да не си сирена но и да не си хейтър - да третия вариант е сбор от ЗРИТЕЛ, СЛУШКАТЕЛИ и СЪГЛАСЕН.
И понеже не мога да бъде едно от последните три неща избора е ясен.



П.С. Ако си мислите, че сирените са само митологични герои, то е добре да се вгледате в техните деца - Телевизия, Радио, Вестници, Интернет издания и Положителни Блогописци

Няма коментари:

Публикуване на коментар