петък, 28 октомври 2011 г.

Къде са Мъжете? Дондуков има нужда от тях!

От вчера си мисля над една мисъл от Комитата.

Аз много обичам политиката, но нарочно не членувам в никоя партия. Членството би ме задължило да не се обаждам в определени ситуации, а в определени ситуации да трябва да подкрепям каузи и личности от които ми се повръща.

И днес четейки Иво Инджев - по-специално коментара на Георги Котев
Благодаря на Иво за отразяване на новината, незабелязвана от болшинството (с малки изключения) БГ медии, които продължават да пребивават с широко затворени очи.

И за протокола: понеже в статията на Фрогнюз.бг се цитират два документа, които потвърждават написаното, но поради някаква причина не са публикувани там то те могат да се проверят тук: http://www.eurochicago.com/2011/10/uvolniha-yadren-spets-sled-razkritiya-na-vetornadove/

Все повече се замислям, защо живеем по този начин?
Колкото и странно да звучи, комитата дава отговора на тези ми вълнения.
Първо искам да уточна, че аз под една или друга форма споделям "философията" на Комитата и не съм бил член на партия. Просто поглеждайки отстрани Комитата видях грешката, а после осъзнах, че тя е и МОЯ!

"Аз много обичам политиката" - нормално. Всеки, който иска да живее като човек трябва да обича политиката. Защото политиката е начинът по който ние определяме живота си. И древните гърци с право са наричали ИДИОТИ, тези които не се занимават с политика. Защото това е равносилно на отказ от пълноценен живот.
"но нарочно не членувам в никоя партия. Членството би ме задължило да не се обаждам в определени ситуации, а в определени ситуации да трябва да подкрепям каузи и личности от които ми се повръща." Защо така бе джанъм?
Туй е все едно да кажеш - аз не искам да готвя, защото ако започна да го правя ще ми се наложи понякога да ям риба, която НЕ обичам!
Извинявайте, това е супер странно оправдание!
Не е ли редно, след като искам да правя политика, да я правя по МОЯ си начин! И ако ми се налага да да подкрепям личности от които да ми се повръща, значи че ТЕ НЕ СА МОЯТА ПОЛИТИКА и аз НЯМАМ МЯСТО ПРИ ТЯХ!
А моята и на комитата доброволна екстракация на практика също е политика - НИЕ да живеем зле за сметка на точно ТЕЗИ, които не ми харесват но ПРАВЯТ политика!
Това не е нормално нали?
Какво общо има Котев?
Общото е, че той е голям мъж, но и той поради някаква причина не подава сигнали, че иска да прави политика. Само се бунтува срещу атомната мафия! Това разбира се не е никак малко, даже напротив, защото тази мафия не е само българска, а и тя не би имала скруполи да го поръча. За това, ако той беше кандидат за президент щях да го предпочета пред Витков. НО НЕ Е!

Все повече ми се струва, че МЪЖЕ като Витков и Котев трябва да си говорят и да ПРАВЯТ ПОЛИТИКА.
Защото политиката се прави преди всичко от МЪЖЕ а не от професионални чиновни/чки!

А ако искаме това да се случи, пътят минава през СЪРЦЕТО, ПАРЛАМЕНТА и нова Конституция (не и тази на яне флашката)!

3 коментара:

  1. Мисълта не е толкова сложна. Отказвам благините на партийното членство (кариера например) за да си запазя свободата на публично изразено мнение ;-)

    Проблемът, който аз визирам е съобразяването с партийната дисциплина, от която няма как да избягаш дори в най-културните държави по света.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако продължим ресторантската аналогия. Отказвам да работя в ресторант, за да не готвя неща, които не харесвам, защото ги поръчват хора, които не харесвам ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Проблема е, че не отказваме да работим в ресторанта Х а по принцип отказваме да готвим.

    Или с други думи, фетишизма към свободното слово те превръща във воайор :)

    Но ако продължим с ресторантската идеология - защо не отвориш ресторант, в който ТИ определяш менюто и който не го харесва няма да седне в него?

    ОтговорИзтриване