сряда, 6 юли 2011 г.

О, свещена простота.

Поредния бисер на кака ви сийка
Според него:
Българските пенсионери са като цяло болни от хронични болести, дължащи се на неправилно хранене, и умират сравнително рано.

Очевидно момчето съвсем е дало уклон на политикономята....
Но е така, като си атеист няма как да проумееш някой по-съществени неща от кльопачката и вдигането на щанги например.

Фактите показват, че основните причинители за болестите са стреса, вътрешните конфликти, екстремната емоционалност, вредната околна среда ....

Парадоксално е, дори да се помисли, че в най-бедната страна в ЕС и една от най-бедните в Европа хората се разболяват от преяждане.
Съжалавям но това си е пълна простотия!

Далеч съм от мисълта да защитавам по-старите поколения. Те наистина носят последиците на своя манталитет. Но не мога да приема, че те са зле защото се хранят обилно с каквото и да било.
На практика в България храните са изключително некачествени, пълни с консерванти и какви ли не други заместители и отровни добавки.
Ако кака сийка иска да се храни здравословно, трябва да:
бичат на двора като товарни животни
Защото, само двора ражда биопродукти на приемливи цени.

Фрагмента с баба му и тлъстото много ми хареса. Съгласен съм, в Белене така се яде - с по един пръст лой в супата.

Но това, че той е отраснал по този начин не означава че в балкана хората са същите и няма дълголетници. И то не защото пият или се хранят по някакъв специален начин а защото там липсват основните външни причинители за болестите. Другата съществена разлика за планината и полето е, че докато в полето нещата стават лесно и без особено усилие в планината ежедневието предполага повече усилия за топлина, за храна та дори и за придвижване.

Има една стара планинска приказка, която май добре приляга на клиширания Longanlon
В планината растат хора а в полето тикви

Няма коментари:

Публикуване на коментар