петък, 15 юли 2011 г.

Коментар по един добър анализ.

Прочетох един добър анализ:

Провалите и успехите на правителството на Бойко Борисов


Бих направил някой корекции
В сферата на провалите
11. Хранителна промишленост. Правителството се намеси в бизнеса на производителите на различни храните с въвеждане на държавни стандарти и опит за контрол върху цените, който беше осуетен единствено, защото би нарушил законодателството на ЕС.

Според мен решенията за хранителната промишленост са правилни и отдавна очаквани. Когато си купуваш нещо за храна трябва да знаеш какво е. Относно ценовата политика, министъра е съвсем наясно, че не може да упражни натиск за цените. Прави го от чисто ПР подбуди.

В сферата на успехите:
2. Еврофондове. Известно отпушване на фондовете на ЕС. - ако изключим инфраструктурните национални проекти другото е ПЪЛНА КАТАСТРОФА. Смешно е да се хвалят, как усвоявали по милион на ден, когато трябва да усвояват по 5-10!!!
Запазиха кадрите в агенциите, което буквално блокира хиляди проекти на "не наши хора"
Уточнявам - експертите, които се занимават с обработка и придвижване на проектите са или същите от времето на ДПС/БСП или са със същият манталитет. Те се движат от дивиза:
Ако не е мой човек няма да спечели, ако спечели трябва да е мой човек!

6. Сигурност. Прекратяване на отвличанията с искания за откуп. Спрените отвличания на близки до олигарсите не може да се приеме за успех, докато битовата престъпност се разпространява с епидемични темпове!

Моят извод за работата на правителството е:
Статуквото отново победи ...
За съжаление към момента няма фигура, която да е достатъчно силна и луда да си вкара главата в торбата и да разбие статуквото.

а пътя, към по-добро е само един РЕФОРМАЦИЯ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар