четвъртък, 23 юни 2011 г.

Плъховете на посредствеността

Цветен паметник или за човешката глупост........

Бърз анализ над един плъх, претендиращ да е българин.

Нямам шанс да достигна популярността на хората харесващи цветните обругани паметници или розовите танкове.:)))
Слава на Бога, че това е така. Защото до скоро плъховете бяха толкова популярни, че от Българския хамбар останаха само стари тухли. Всичко друго беше откраднато, предадено за старо желязо и изгорено.

Е, аз не смятам, че един военноисторически монумент трябва да бъде розов, защотото самата война не е розова и смъртта също не е розова, а това, че в България се напълни с хора с розови мисли и гащи е една друга тема.
За всеки плъх успешната кражба е историческа и е допустимо да бъде отбелязана единствено с УРА и да Живей дружбата от векове за векове.

Не ме интересува какъв жесток окупатор е била червената армия, интересуваме само нашата смешна и жалка действителност.
Очевидно е, че плъхът няма никаква представа за причинно-следствените връзки. Това е така, защото той се интересува само от това - да има пълна паничка и възможност за безделие.

Решил един велик "творец" да боядисва паметник, един монумент, при това монумент изпълнен с човешки тела и лица, хора, чиято съдба, идеали, та дори и саможертва едва ли са познати на нашия мил "творец".
Очевидно идеали като - грабеж, изнасилване, убийство са много популярни сред популацията от плъхове.

Глупотевина от най-висша форма. Та този творчески евнух, неспособен явно да създаде нещо уникално, нещо свое, нещо интересно, търси най-елементарния подход, за да лъсне безплодният му талант в общественото пространство, а именно да се изгаври с нечия памет.
За всеки достоен ПЛЪХ, капаните за плъхове са грозни, неуникални и направени от евнуси! Направени са супер елементарно и бездарно. Но е много неприятно един такъв бездарен капан да щракне докато си похапва сладко сладко чуждото сиренце.

Забележете обаче, колко много хора се обявиха против "сивотата'" на този паметник, те имали нужда от нещо цветно, какво да им кажа, освен: посетете столичния зоопарк, там има доста червени маймунски седалища, те са ярко червени и не са сиви и скучни.
Благодаря - достатъчно ни е да гледаме наглите червени седалища на петата колона по медиите.


Паметникът е мемориал, той е история, а историята е по-голяма и по-значима от всички нас, и ако всички ние сме демократично мислещи хора, трябва да се отнасяме с нужното уважение към историята, към НАШАТА история независимо от всички предразсъдъци.
Защо няма паметници на Баязид I в Търново, Сюлейман паша на Шипка, Осман Паша в Плевен.
Все пак история е, нали така?

Чакай, май се сетих!
Защото не са си платили на петата колона и на всички мързеливи плъхове, които ни бъркат ежедневно в джоба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар