понеделник, 27 юни 2011 г.

Кандидат без мнение? Не благодаря.....!

Омръзна ми от ченгета

Кратък анализ на един кандидат!

Госпожо Кунева, обявихте се за номинацията на гражданите. В последната седмица гражданското общество обсъжда темата за “Новите герои” и изрисуваният паметник на съветската армия. Как гледате на това нещо?
Аз имам един хубав сборник вкъщи на Банкси, който е признат художник на графити. Харесвам това изкуство. Разбирам, че хората, които са нарисували паметника не са искали да направят нищо лошо, нищо обидно на другата част от хората, които се засегнаха. Бях в Пловдив и говорих с хора на изкуството, които са точно художници, в никакъв случай също не могат да бъдат обвинени в носталгия по миналото. Но в никакъв случай не им харесваше това, което са видели. Така че мисля, че преди да се направи такава художествена интерпретация на миналото ни и знак към бъдещето ни, защото това беше смяна на героите, или поне така обясниха интервенцията, трябва да има дискусия помежду ни. И не го казвам само защото обичам думата разговор. Всяко изкуство трябва да бъде разбрано, то попада в някаква среда, още повече когато става дума за толкова публично изкуство каквото е паметникът.

Какво иска да ни каже Кунева

Аз имам един хубав сборник вкъщи на Банкси, който е признат художник на графити. Харесвам това изкуство.
Аз съм жена със стил и съм с либерални виждания отностно свободата на изявата.

Разбирам, че хората, които са нарисували паметника не са искали да направят нищо лошо, нищо обидно на другата част от хората, които се засегнаха.
Толерантна към различните мнения

Бях в Пловдив и говорих с хора на изкуството, които са точно художници, в никакъв случай също не могат да бъдат обвинени в носталгия по миналото.
Активно обикалям из България и се срещам с одухотворени хора на изкуството. Те ме приемат и уважават. Те са титани на изкуството, но не мисля, че е нужно да споделям имената им с вас! Тяхното мнение няма как да го подлагаме под съмнение.

Но в никакъв случай не им харесваше това, което са видели.
В синята столица, не биха допуснали да се оцвети монументалния Альоша!

Така че мисля, че преди да се направи такава художествена интерпретация на миналото ни и знак към бъдещето ни, защото това беше смяна на героите, или поне така обясниха интервенцията, трябва да има дискусия помежду ни. И не го казвам само защото обичам думата разговор.
Преди да се изкажете е добре да ме попитате дали може! И ако не го направите ще почистим ....


Всяко изкуство трябва да бъде разбрано, то попада в някаква среда, още повече когато става дума за толкова публично изкуство каквото е паметникът.
Нашето "изкуството" служи за пропаганда на лични и корпоративни интереси. Всяко излизане от рамките на това не може да бъде приемливо.


В крайна сметка кандидатката Кунева не отговори на въпроса. Но за това пък направи определени послания, което може да се синтезира със следната фраза - "Аз съм един положителен либер-консерватор, който ще прави каквото си иска и всички негативи, които бих създала ще ги оставя за ВАША сметка!".


Трябва ли ни такъв президент?
На мен НЕ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар