петък, 24 юни 2011 г.

Акциза в нашите глави...

Кратък анализ над думите на един дзвер

По повод рестрикцията ми от topbloglog се проведе кратка но съдържателна кореспонденция - ТУК (да не копи/пействам, че ще ме накаже)

По-долу са изискванията според автора на класацията:

Публикувам ги с копи/пейст, защото ако не сте горди участници на славната класация няма как да ги видите. Очевидно собственика е преценил, че не е необходимо да сложи един линк най-отдолу. Което пък ми напомня един негов личен упрек преди време по повод така нареченото юзъбилити. Явно това важи за другите, но не и за него! Но да не задълбавам за да не ви отегчавам.

Някои изисквания:
Правилно сте прочели - НЯКОЙ ИЗИСКВАНИЯ! Вероятно има и други, които автора към може да извади от задния си джоб по целесъобразност! Както се случи и в конкретния случай...


Смислено съдържание - блогове с налудничави послания, силно неясен изказ, вогонска поезия, груба неграмотност, лирики на песни и подобни се трият. Блогове за религия или съдържащи лекции за изкарване на пари от интернет се трият по преценка. Празни блогове се трият.
Радвам се, че не живея във времената на инквизицията, когато заради "несмислено" съдържание е можело да се запознаеш с оригиналната Iron maiden днес в 21 век просто те гонят, защото им разваляш рахатлъка. Страхотна дума, не мислите ли?
Явно автора не знае лафа - "Всеки си е башка луд!". А и да я знае, се е взел твърде на сериозно и не смята, че се отнася и за него.

Блог, а не лов на ключови думи. SEO състезатели и плънки, смукани от пръстите, с цел да попълват ежедневно съдържание по дадена тема, така че сайтът да се котира по-нагоре в резултатите от търсачки се трият.
Моят блог очевидно не е така наречено SEO. Ако има доказателства за противното моля да ги оповести.

Авторско съдържание - блогове с копи-пейстнати статии от вестници не се допускат за участие.
Всичко си е мое. Ако има цитати, то са упоменати от къде са взети или пък са споменати техните автори. Щом съм ги публикувал, значи съм преценил, че така ще е по-удобно на четящия вместо да прескача и сравнява.

Често актуализиране - към момента на подаване на заявка трябва да има нов пост, на максимум 2 седмици.
Това не е много ясно и според мен е логично мястото, където се прави да излиза някакъв надпис от типа "вашата следваща заявка за актуализация е допустима след .... ДНИ"

Отсъствие на спам - сайтове, публикуващи статии през 2 минути се третират като новинарски или спамърски.
Няма такъв случай. Ако има - да даде пример.

Спазване на законите - трият се сайтове, разпространяващи пиратско и порнографско съдържание.
Не виждам такова... А вие?

А сега черешката на тортата.....
Някой от допълнителни условия:
Dzver- Спамиш. Критерият програмата да скрие един блог от 1 страница е 5 поста в 1 ден, но понякога се правят изключения и в двете посоки.
Това нововъведено правило заради мен не е нарушавано от блога ми до ДНЕШНИЯ ДЕН!
И е очевидно, че се определя според целесъобразността и симпатията на администратора.

Dzver- Публикуваш лични обиди към хора.


Бяла спретната къщурка
"Ангел Кънчев" номер пет
тука всяка мижитурка
чувства се велик поет
...
Радой Ралин

Твърде лично и обидно, нали?


Dzverа морални въпроси и уравниловки не ми се говори. Етатизъм срещу анархизъм - в блоговете на хората, които ги интересува. Правилата са достатъчно прости.

Автора иска да ме впечатли с начетеност и познания в политическите науки.
Вероятно има политически амбиции. Или просто е любознателен.
Но и двете не могат да обяснят защо е решил, че той може да публикува по една тема - ТУК. Но пък има претенцията, че другите, които имат различно мнение по въпроса трябва да бъдат рестриктирани.

Dzver, не мога да разбера, защо не си написал едно просто правило - "Да не сте ми антипатични." Вярно, че не е ясно но пък би предотвратило много въпроси....

В заключение - смятам, че или трябва да си вземе бележка или да замени заглавието на сайта си от Блог класация за България на Блог класация на Dzver.
Обещавам му, че ако направи второто, моментално ще си премахна моя блог от листата му и няма да му досаждам!

2 коментара:

  1. Пропусна този текст:

    Блогове с невалидни RSS Feed-ове, feed-ове, които съдържат над 50 поста или такива, които спамят не участват. Блогове, които публикуват над 5 поста на ден може да бъдат извадени от заглавна станица, а блогове, които публикуват над 10 на ден, може да бъдат извадени и от вътрешните. Тази опасност не съществува, ако пишете интересно.

    Той е там от 3 години, не е променян заради теб.

    ОтговорИзтриване
  2. Естествено, че не е за мен. Поздравления за изкуствения интелект, който сте създали. Явно е достатъчно добър за да определи дали една статия ми е интересна или не.
    Другото го коментирах и няма смисъл да преливам от пусто в празно без да се дават КОНКРЕТНИ ФАКТИ!

    ОтговорИзтриване