петък, 17 юни 2011 г.

Каквото и да ти говорят става дума за пари

dzver on June 17th, 2011 15:51
Димо, току що с няколко реда описа целия проблем. Докато хората в България мислят като теб, няма оправия. Не може да има 3 милиона пенсионери, 1 милион чиновници, шепа деца, и 1-2 милиона в частния сектор да издържат всички.
Като кажеш “тънат в разкош и нямат 5 лева”, означава, че твоите 5 лева увеличение на пенсията ми струват на мен 40 лева намаление на доходите само щото цял живот си чакал на държавата – дори нямам вина за твоето нещастие, сам си си виновен.
Ако разпродадеш на топ 5 олигарси в България цялото имущество и го разделиш по равно, ще дадеш на всички хора по 300 лева еднократно, които ще се превърнат в ракия, шопска салата и бензин за 1 седмица. Тук таме някое семейство ще събере 3 или 4 по 300 и ще си купи плазма от китайците.

Разбирам, че целия проблем на автора са 40-те му лева.

По принцип винаги съм бил циничен в изказа си но съм избягвал циничното поведение и действия.
1. тези 3 милиона пенсионери ако разчитат на пенсията си от 260 лева до сега да са си отишли. Една елементарна сметка показва, че това е минималния бюджет за ток, вода, парно и лекарства на един пенсионер.
2. остатъка необходим за живот идва от близки и допълнителна работа.
3. Ако раздадеш по 300 лв на всички поне 50% от тях ще се пренасочат автоматично към банките за обслужване на кредитите или борчовете в бакалиите.
4. ако се разпродаде имуществото на олигарсите гарантирано ще има поне по 3000 лева на човек а не по 300 както твърди автора.

Явно автора се е превъзбудил от първичните избори или са му удържали от заплатат, щом е толкова настъпателен за неговите 40 лева.
За мен е очевидно, че той е част от проблема с който се опитва да се бори. Но степента на зрялост все още не му позволява да разбере това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар