сряда, 13 юли 2011 г.

Дума vs Мисъл

Има едно издание, което съпътства и напътства Пр(И)ехода организиран от другарите - вк Дума
Понеже не го купувам, мога да коментирам само самодейностите на авторите му.
На първо четене, бих казал, че китайците наистина са голяма култура, щом не са измислили вестниците въпреки технологията за печатане на ДУМИ. Още тогава сигурно са осъзнавали, какво оръжие са думите в ръцете на хората с хитрата МИСЪЛ. Защото, хитрите печатат ДУМИ но не и МИСЛИ. Целта е ясна - всички наивници и умствени мързеливци да станат лумпени, защото лумпените са перфектните поданици за всеки тиранин.

Ето например Александър Симов
http://alexsimov.blogspot.com/

Аз съм журналист. В момента работя във вестник ДУМА. Интересувам се от политика вероятно повече отколкото трябва, но честно казано не ми пука. Наскоро срещнах една велика мисъл: "Когато човек се поправи - всичко ще се поправи". Аз не искам да поправям хората, а искам само светът да е по-щастливо място. Може и да искам много. Но няма да се примиря с по-малко! Мир и щастие!

Очевидно самоопределилия се като "журналист" е голям почитател на Аятолах Хомейни. Нищо чудно, все пак Дума/БСП обича да обожествява разни личности, паметници и други фетиши на хомо-лумпенос.
Той не искал да поправя хората... Естествено, че не иска. Все пак има достатъчно интелект, че да е проумял простичкият факт - ако трябва промяна, то трябва да започне от себе си... Но поради факта, че той се чувства добре в кожата си няма никакъв смисъл да го прави. Александър вече знае, че е по-добре да манипулираш и използваш някой, отколкото да променяш.

Ето и скромната визитка на нашия герой:

Другарят Симов е бил пределно откровен за основните си и любими дейности - задълбочено съзерцаване на фотомоделки + мързел и кеф за душата
Какво му трябва на човека..... ?
Ядене, пиене, тия три неща ...... за душата!

2 коментара:

  1. Ми нормални основни любими дейности. Друг му е проблемът на него, червен, ама той си се гордее с него. :))

    Аз пък изобщо не го отразявам. :Р

    ОтговорИзтриване
  2. Подобни блогове, пропагандиращи порочни идеологически брътвежи и откровени лъжи са не по-малко зловредни от кварталния пласьор на лека дрога.....
    Премълчаването им само им дават увереност, че могат да си правят каквото си искат.

    ОтговорИзтриване